22 Ocak 2014 Çarşamba

BAL KABAĞI KIZARTMASI






















Bal kabağını kızartmak deyince insan bir durup düşünüyor….
Ama Egenin bazı köylerinde bilinen bir yemek bu….
Ben çıntar,çalkama ve tatlı kabak kızartmasını eşim sayesinde öğrendim….
Sadece çok tatlı olmayan ve kızartmaya uygun bir kabakla rast gelmeniz lazım
Bunun için pazarcı teyzelerden yardım almalısınız……

MALZEMELER
Yarım kilo bal kabağı
Riveria zeytinyağı
Tuz
Sarımsaklı süzme yoğurt
YAPILIŞI
Kabaklar kabuklarından temizlenip yıkanır  ve kurutulur.
Daha sonra da zeytinyağında önlü arkalı kızartılır.
Sarımsak,tuz,yoğurt karıştırılarak kabaklarla servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder