22 Mayıs 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAMYA



Bamya sevilmeyen sebzeler arasında başı çeker sanırım.
Tabi  ki ben hariç.Benim için 10 numara beş yıldız bir sebze kendisi:)
Bamyayı yaz kış çok severim.Buzluk için de yazdan hazırlarım daima,yazın da yiyebildiğim kadar yerim....
Bizim yazlıkta yani Gülbahçe'de çok meşhurdur.Orada bolca stok yapabiliyoruz.
Tazecik bahçelerden koparıp satıyorlar.
Zaman zaman kıymalı ya da etli de yapsam en sevdiğim zeytinyağlı olanı,ne de olsa Egeliyiz:)
Bu da yazdan hazırladığım ve kışın soğuk günlerinde zevkle yediğim son bamya paketimdi...
Sizlerle paylaşmak kısmet oldu:)























MALZEMELER
750 gr bamya
5 yemek kaşığı domates rendesi
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay bardağı su
1 adet soğan
Yarım limon suyu

YAPILIŞI
Önce bamyalar yıkanır ve ayıklanır.
Ardından yağın içinde soğan biraz çevrilir.
Salçası ve domatesi de eklenerek iyice pişirilir.(bamya çabuk dağılmasın diye ön pişirme yapılır)
Daha sonra bamyalar fazla oynamadan eklenir.
Tuzu,suyu ve limonu eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.



NOT:Ben bamyamı derin dondurucudan çıkardığım için pişirilmeye hazırdı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder