12 Mayıs 2014 Pazartesi

ALAÇATI KURABİYE





Pasta kursumun son bir kaç ayına yaklaştıkça içimde garip hüzün oluyor...
Ama her güzel şeyin bir sonu var.
Yapımlara evden devam dimi...
Bu hafta Alaçatı kurabiyesi yaptık.
Gerçekten küçük ve çok şirinler...
Tam birer lokmalık,kahve ve çay yanında sunumu da çok şık...
Afiyet olsun:)
















YAPILIŞI
İlk önce kısık ateşte susamlar yağsız kavrulur.
Bu arada  margarin,sıvıyağ ve pudra şekeri  karıştırılır.
Ve  hafif ılıyan susamlar da eklenir.
Ardından kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyerek hamur yoğrulur.
Ve çok minik toplar alınarak şekillendirilir.

Pişince fırından alınan ve sıcakken  pudra şekerli,tarçınlı karışıma batırılan kurabiyeler servise hazır edilir. 

2 yorum:

  1. Ben de bu kurabiyedeki susam kokusunu çok seviyorum ve arada yapıyorum ama adının Alaçatı kurabiyesi olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  2. Evet gerçekten çok güzel kokan ve lezzetli kurabiyecikler:)

    YanıtlaSil