Pasta kursumun son bir kaç ayına yaklaştıkça içimde garip hüzün oluyor...
Ama her güzel şeyin bir sonu var.
Yapımlara evden devam dimi...
Bu hafta Alaçatı kurabiyesi yaptık.
Gerçekten küçük ve çok şirinler...
Tam birer lokmalık,kahve ve çay yanında sunumu da çok şık...
Afiyet olsun:)
YAPILIŞI
İlk önce kısık ateşte susamlar yağsız kavrulur.
Bu arada margarin,sıvıyağ
ve pudra şekeri karıştırılır.
Ve hafif ılıyan susamlar da
eklenir.
Ardından kabartma tozu ve aldığı kadar un ekleyerek hamur
yoğrulur.
Ve çok minik toplar alınarak şekillendirilir.
Pişince fırından alınan ve sıcakken pudra şekerli,tarçınlı karışıma batırılan
kurabiyeler servise hazır edilir.
Ben de bu kurabiyedeki susam kokusunu çok seviyorum ve arada yapıyorum ama adının Alaçatı kurabiyesi olduğunu bilmiyordum :)
YanıtlaSilEvet gerçekten çok güzel kokan ve lezzetli kurabiyecikler:)
YanıtlaSil