Penceremden Hayat
Bu sabah mutfağımın camına düştü gözlerim
Bir yanda kaktüs,bir yanda aynı anda sarı kırmızı açmış çiçeğim
İkisi de aynı toprakta,aynı havada,suda ayrı iki dünya
Dikenlerle çiçekler yan yana
Aynı hayat gibi...
Bugün uyanır uyanmaz mutfağa girdim çoğunlukla yaptığım gibi:)
Kabaklarım beni bekliyordu günlerdir,adeta aklım onlardaydı ve onlarla ilgili güzel bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle......
Bu sabah mutfağımın camına düştü gözlerim
Bir yanda kaktüs,bir yanda aynı anda sarı kırmızı açmış çiçeğim
İkisi de aynı toprakta,aynı havada,suda ayrı iki dünya
Dikenlerle çiçekler yan yana
Aynı hayat gibi...
Bugün uyanır uyanmaz mutfağa girdim çoğunlukla yaptığım gibi:)
Kabaklarım beni bekliyordu günlerdir,adeta aklım onlardaydı ve onlarla ilgili güzel bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle......
Yarım kilo sarı kabak(bir dilim)
150-200 gr kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
4-5 adet kurutulmuş biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım fincan kalın bulgur
Bir fincan domates püresi
2 fincan su
Tuz
Üzeri için;sarımsaklı süzme yoğurt
YAPILIŞI
Kıyma tencereye alınarak suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Ardından piyazlık doğranmış soğan,dilimlenmiş sarımsaklar ve yağ
eklenerek kavurmaya devam edilir.
Kuru biber ve salçalar da kavurma işlemine katılır.
Büyük doğranmış kabaklar da hafifçe sotelenir.
Yemeğe bulgur,domatesi,su ve yeterince tuz eklenerek kısık ateşte
pişirilir.
Kabaklar dağılmadan altı kapatılır ve sarımsaklı süzme yoğurtla
servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder