Güzel bir hafta sonunun ardından herkes için hareketli bir hafta daha...
Bugün kolay bir tarif kısır tarifi paylaşmak istiyorum.
Kısırı herkes kendine göre yapar ve kendine özel bir tarifi vardır.
Ben genelde soğanı kavurarak yaparım ki hem koku kalmasın hem de fazla kalırsa ertesi güne de yenebilsin diye.
Ve asla dökülen bir kısır sevmem.Benim kısırım ıslak olmalı:)
Kısır eğer ne yapacağıma karar veremediysem benim kurtarıcı seçeneğimdir.
Hem salata gibi hem de ana yemek gibi durumu idare eden,diyette olanların da gönlünü alabileciğiniz bir tarif:)
2 su bardağı ince bulgur
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
5-6 dal taze soğan
1 kase kıyılmış maydanoz
dereotu
1 limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Sıcak su
YAPILIŞI
Bulgur üzerine çıkmayacak
kadar sıcak su ile ıslatılır ve ağzı kapatılarak yumuşamaya bırakılır.
Yağ,salça,kuru soğan ve taze soğan hafif kokusu çıkacak şekilde
kavrulur ve soğutulur.
Yumuşayan bulgurlar alınır ve içine salçalı yağlı karışım alınarak
çiğköfte yoğurur gibi yoğrulur.
Ardından içine baharatlar ve ekşisi de ilave edilir yoğrulur.
En son aşamada yeşillikler ilave edilir ve o aşamadan sonra
yoğrulmaz.
Limon ve yeşillikle servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder