22 Şubat 2014 Cumartesi

KISIR



Güzel bir hafta sonunun ardından herkes için hareketli bir hafta daha...
Bugün kolay bir tarif kısır tarifi paylaşmak istiyorum.
Kısırı herkes kendine göre yapar ve kendine özel bir tarifi vardır.
Ben genelde soğanı kavurarak yaparım ki hem koku kalmasın hem de fazla kalırsa ertesi güne de yenebilsin diye.
Ve asla dökülen bir kısır sevmem.Benim kısırım ıslak olmalı:)
Kısır eğer ne yapacağıma karar veremediysem benim kurtarıcı seçeneğimdir.
Hem salata gibi hem de ana yemek gibi durumu idare eden,diyette olanların da gönlünü alabileciğiniz bir tarif:)
























MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet soğan
5-6 dal taze soğan
1 kase  kıyılmış maydanoz dereotu
1 limon
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Sıcak su




















YAPILIŞI
Bulgur  üzerine çıkmayacak kadar sıcak su ile ıslatılır ve ağzı kapatılarak yumuşamaya bırakılır.
Yağ,salça,kuru soğan ve taze soğan hafif kokusu çıkacak şekilde kavrulur ve soğutulur.
Yumuşayan bulgurlar alınır ve içine salçalı yağlı karışım alınarak çiğköfte yoğurur gibi yoğrulur.
Ardından içine baharatlar ve ekşisi de ilave edilir  yoğrulur.
En son aşamada yeşillikler ilave edilir ve o aşamadan sonra yoğrulmaz.
Limon ve yeşillikle servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder