Kışın vazgeçilmezi ıspanak...
Yaprakları ayrı ,kökü ayrı güzel.
Ispanaklı ne pişirsem çok mutlu oluyorum,faydalı bir şeyler yiyoruz diye:)
Tabii pişirmeden önce iyice yıkamak,metal değdirmeden kesmek,öldürmeden pişirmek de önemli.
Hele ki yeşil rengi yerindeyse ve yumurtayla birleşmişse renkler dayanılmaz oluyor.
Basit ve güzel renkli bir tarif.....
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak kökü
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
2 adet yumurta
YAPILIŞI
Ispanaklar yıkanarak iyice temizlenir.
Tavaya yağ koyularak ıspanaklar eklenir.
Kavrulan ve suyunu çeken ıspanaklara baharatlar ilave
edilir.
Ispanak ikiye ayrılarak üzerine yumurtaları kırılır ve sıcak servis edilir.
Not:İstenilirse benim gibi yuvarlak şekil vermek için kalıp kullanılabilir.
O zaman ayrı bir yerde yuvarlak kalıpla yumurta pişirilir ve alınır.
Sonra kavrulan ıspanaklar da kalıbın dibine bastırılıp yumurta üstüne eklenir.
Ispanak ikiye ayrılarak üzerine yumurtaları kırılır ve sıcak servis edilir.
Not:İstenilirse benim gibi yuvarlak şekil vermek için kalıp kullanılabilir.
O zaman ayrı bir yerde yuvarlak kalıpla yumurta pişirilir ve alınır.
Sonra kavrulan ıspanaklar da kalıbın dibine bastırılıp yumurta üstüne eklenir.
Günaydınn kahvemi aldım geldim ziyaretine:)Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş..Çok severim ben de..Sevgilerimle..
YanıtlaSilAfiyet olsun,benim de kahvemiz sabahım geçmez.Yine beklerim:)
Silelıne sağlık bende çok severım ıspanağın her seklını
YanıtlaSilTeşekkür ederim,gerçekten ıspanak büyük bir nimet...
YanıtlaSil