Herkese hayırlı cumalar,güzel günler dileyerek başlamak istiyorum....
Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmese de,şükretmeyi bilmeliyiz sanırım.
Allah'ım sen hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze de razı et diyor ve bugünkü tarifime geçmek istiyorum.
Bezelyelerin yeniden pazarda yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde,düşündüm ki buzluktaki son bezelye bugün sofralarımıza konuk olabilir.
Bezelye gerçekten herkesin çok sevdiği bir sebze,hele kıyma ya da etle birleşince daha da lezzetli oluyor....
MALZEMELER
Yarım kilo ayıklanmış bezelye
150-200 gr kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça(domates biber karışık)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates rendesi
4 fincan su
Tuz
YAPILIŞI
Kıyma tencereye alınarak yağ ilave etmeden kısık ateşte
kavrulur.
Ardından yemeklik doğranmış soğan ve yağ da ilave edilerek
kavurma işlemi devam ettirilir.
Salça da eklenerek bir süre daha pişirilir.
Bu arada bezelyeler de kavurma işlemine dahil edilir.
Ardından yemeğin domatesi,suyu ve tuzu eklenerek yumuşayana
kadar pişirilir.
Not:İsteğe göre su oranı arttırılabilir.
Not:İsteğe göre su oranı arttırılabilir.
Ellerine saglık afiyet bal olsunnn
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sağolun...
Sil