Bu yuvarlak,tombul,şirin poğaçalar:)tam iki ısırımlık...
Misafirlere yapmak için de çok fiyakalı....
Eskiden her gördüğüm yerde satın alırdım,artık kendim yapabiliyorum:)
YAPILIŞI
Süt ılıtılarak içine maya ve şeker koyulur,eritilir.
Kaba bir miktar un katılıp ortası havuz gibi yapılır.
Kaba bir miktar un katılıp ortası havuz gibi yapılır.
Sütlü karışım havuzun ortasına dökülerek üzeri unla kapatılır.
Kenarlarına tuz serpilir.
Ve çatlaması beklenir.
Çatlama gerçekleşince sıvı yağ,un,yumurtaların akı ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve
dinlendirilir.
40-45 dk sonra küçük toplar yapılıp üzerine yumurta sürülerek
fırına dizilir.
170 derecede 30 dk pişirdikten sonra ortadan ikiye kesilerek
içlerine peynir doldurulur ve maydanoza batırılır.
Ellerinize saglik ama bende isterim :))
YanıtlaSilTABİİ Kİ:)
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, elinize sağlık.
YanıtlaSil