18 Şubat 2014 Salı

SAÇAKLI POĞAÇA


Bu yuvarlak,tombul,şirin poğaçalar:)tam iki ısırımlık...
Misafirlere yapmak için de çok fiyakalı....
Eskiden her gördüğüm yerde satın alırdım,artık  kendim yapabiliyorum:)






YAPILIŞI
Süt ılıtılarak içine maya ve şeker koyulur,eritilir.
Kaba bir miktar un katılıp ortası havuz gibi yapılır.
Sütlü karışım havuzun ortasına dökülerek üzeri unla kapatılır.
Kenarlarına tuz serpilir.
Ve çatlaması beklenir.
Çatlama gerçekleşince sıvı yağ,un,yumurtaların akı  ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğrulur ve dinlendirilir.
40-45 dk sonra küçük toplar yapılıp üzerine yumurta sürülerek fırına dizilir.
170 derecede 30 dk pişirdikten sonra ortadan ikiye kesilerek içlerine peynir doldurulur ve maydanoza batırılır.





















3 yorum: