24 Şubat 2014 Pazartesi

KIYMALI BULGURLU PAZI SARMASI























MALZEMELER
1 bağ pazı
150 gr kıyma
3 silme yemek kaşığı bulgur(dolmalara normalde ince bulgur koyulur ama ben çok kalın olmayan kalın bulgur kullandım)
1 büyük soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım fincan su
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kimyon-karabiber
Tuz

SOS
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kadar su

Üzeri için,sarımsaklı kese yoğurdu







Resim yazısı ekle





























YAPILIŞI
Pazılar kaynayan tuzlu suyun içine bir batırılıp çıkartılır.
Henüz çok erimemişken alınır ve soğuk suyun içine koyulur.(rengini korur)
Sudan alınıp aradaki kalın zarı kesilir,ortadan ikiye ayrılır.
Bu arada kıyma,bulgur,salça,tüm tat verici malzemeler ve yağın iki kaşığı ile güzel bir harç oluşturulur.
Yarım pazı yapraklarının içine dolu bir kaşık içten koyularak kenarlarını sarma gibi çevirmeden sadece sıkıştırarak sarılır ve tencereye dizilir.
Üzerine 2 kaşık yağ ve az su ilave edilir.
Sarmaların üzerine ağırlık yapması için porselen düz bir tabak koyulur.
Kısık ateşte pişirilir.
Üzerine yoğurt ve salçayla hazırlanmış sos dökülür.



1 yorum: