MALZEMELER
1 bağ pazı
150 gr kıyma
3 silme yemek kaşığı bulgur(dolmalara normalde ince bulgur
koyulur ama ben çok kalın olmayan kalın bulgur kullandım)
1 büyük soğan
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım fincan su
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı kimyon-karabiber
Tuz
SOS
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kadar su
Üzeri için,sarımsaklı kese yoğurdu
YAPILIŞI
Pazılar kaynayan tuzlu suyun içine bir batırılıp çıkartılır.
Henüz çok erimemişken alınır ve soğuk suyun içine koyulur.(rengini
korur)
Sudan alınıp aradaki kalın zarı kesilir,ortadan ikiye
ayrılır.
Bu arada kıyma,bulgur,salça,tüm tat verici malzemeler ve
yağın iki kaşığı ile güzel bir harç oluşturulur.
Yarım pazı yapraklarının içine dolu bir kaşık içten
koyularak kenarlarını sarma gibi çevirmeden sadece sıkıştırarak sarılır ve
tencereye dizilir.
Üzerine 2 kaşık yağ ve az su ilave edilir.
Sarmaların üzerine ağırlık yapması için porselen düz bir
tabak koyulur.
Kısık ateşte pişirilir.
Üzerine yoğurt ve salçayla hazırlanmış sos dökülür.
Yapılaması zahmetli ama yemesi lezzetli bir yemek..
YanıtlaSil