Bizim evde makarna deyince akan sular durur...
Erişte de bu kategoride olmasa da oldukça sevilir.
Hele de ev yapımı köyden gelmiş güzel bir erişte ise harika....
Ve o zaman yanında sevilmeyen bir sebze bile arada kaynar:)
MALZEMELER
3 su bardağı ev
eriştesi
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tuz
Rendelenmiş tulum peyniri
YAPILIŞI
Erişteler için su
kaynatılır.
Suyun içine sıvıyağ ve tuz katılır
Erişteler içine atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
Ardından soğuk su altında makarna gibi süzülür.
Başka bir tencere içinde yağ eritilerek erişteler karıştırılır.
Üzerine tuzu da eklenerek peynirle servis edilir.
Not:Eğer istenilirse erişteler direkt olarak yağda
kavrularak,üstü geçecek şekilde su ilave edilerek pişirilebilir.
Pilav gibi suyu çektirilerek yapılan bu pişirme de lezzet
kaybı olmaz ve pratiktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder