27 Şubat 2014 Perşembe

EV ERİŞTESİ



 Bizim evde makarna deyince akan sular durur...
 Erişte de bu kategoride olmasa da oldukça sevilir.
 Hele de ev yapımı köyden gelmiş güzel bir erişte ise harika....
 Ve o zaman yanında sevilmeyen bir sebze bile arada kaynar:)






















MALZEMELER
3 su bardağı  ev eriştesi
2 litre su
4-5 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tuz
Rendelenmiş tulum peyniri

YAPILIŞI
Erişteler için  su kaynatılır.
Suyun içine sıvıyağ ve tuz katılır
Erişteler içine atılarak yumuşayana kadar haşlanır.
Ardından soğuk su altında makarna gibi süzülür.
Başka bir tencere içinde yağ eritilerek erişteler karıştırılır.
Üzerine tuzu da eklenerek peynirle servis edilir.
Not:Eğer istenilirse erişteler direkt olarak yağda kavrularak,üstü geçecek şekilde su ilave edilerek pişirilebilir.
       Pilav gibi suyu çektirilerek yapılan bu pişirme de lezzet kaybı olmaz ve pratiktir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder