21 Şubat 2014 Cuma

ELMALI MUHALLEBİ























MALZEMELER
Alt malzemeler
5 adet rendelenmiş elma
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
Muhallebisi
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya
1 yemek kaşığı terayağ
Üzeri için;Hindistan cevizi,tarçın



YAPILIŞI
Elmalar rendelenerek şeker ve tarçın ilavesiye pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Bisküviler de elle küçük parçalara bölünür ve derin bir kaba alınır.
Üzerine soğuyan elmalar ve ceviz eklenerek karıştırılır.
Bu arada şeker,süt,un,nişasta,yumurta sarısı,vanilya ve yağ  karıştırılarak muhallebi yapılır ve 5 dk çırpılarak soğumaya bırakılır.
Tatlının sunulacağı tepsi hafif ıslatılarak elmalı,bisküvili ve cevizli karışım bastırılarak yayılır.
Üzerine muhallebi dökülür.
En üstü isteğe göre tarçın ve Hindistan cevizi ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder