MALZEMELER
Alt malzemeler
5 adet rendelenmiş elma
8 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket petibör bisküvi
1 su bardağı ceviz
Muhallebisi
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
Vanilya
1 yemek kaşığı terayağ
Üzeri için;Hindistan
cevizi,tarçın
YAPILIŞI
Elmalar rendelenerek şeker ve tarçın ilavesiye pişirilir ve
soğumaya bırakılır.
Bisküviler de elle küçük parçalara bölünür ve derin bir kaba
alınır.
Üzerine soğuyan elmalar ve ceviz eklenerek karıştırılır.
Bu arada şeker,süt,un,nişasta,yumurta sarısı,vanilya ve
yağ karıştırılarak muhallebi yapılır ve
5 dk çırpılarak soğumaya bırakılır.
Tatlının sunulacağı tepsi hafif ıslatılarak elmalı,bisküvili
ve cevizli karışım bastırılarak yayılır.
Üzerine muhallebi dökülür.
En üstü isteğe göre tarçın ve Hindistan cevizi ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder