22 Ocak 2014 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA








MALZEMELER
Yarım kilo taze bakla
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı un
1 su b ardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1  limon
Tuz
5-6 dal dereotu
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt







YAPILIŞI
Baklalar ayıklanıp temizlenerek  yarım limon sıkılarak hazırlanan   suyun içine doğranır.
Tencerenin altına yemeklik doğranmış soğanlar,sarımsak ve küçük doğranmış taze soğanlar koyulur.
Üzerine ufak doğranmış baklalar eklenir.
Şeker ve tuz koyulur.
Yarım limon,yağ,un ve suyla bir sos yapılarak yemeğin en üzerine dökülür.
Sebzeler bu şekilde kavrulmadan,çiğden 40 dk kadar pişirilir.
Servis ederken sarımsaklı süzme yoğurt dökülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder