MALZEMELER
Yarım kilo taze bakla
1 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
2 diş sarımsak
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı un
1 su b ardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon
Tuz
5-6 dal dereotu
1 kase sarımsaklı süzme yoğurt
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanıp temizlenerek yarım limon sıkılarak hazırlanan suyun içine doğranır.
Tencerenin altına yemeklik doğranmış soğanlar,sarımsak ve
küçük doğranmış taze soğanlar koyulur.
Üzerine ufak doğranmış baklalar eklenir.
Şeker ve tuz koyulur.
Yarım limon,yağ,un ve suyla bir sos yapılarak yemeğin en
üzerine dökülür.
Sebzeler bu şekilde kavrulmadan,çiğden 40 dk kadar pişirilir.
Servis ederken sarımsaklı süzme yoğurt dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder