19 Ocak 2014 Pazar

TORBADA TAVUK





















MALZEMELER
2 adet tavuk budu(köy tavuğu)
2 adet patates
3 adet havuç
5 diş sarımsak
2 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tane karabiber
Tuz karabiber
Kekik               
Fırın poşeti
1 çorba kaşı un







YAPILIŞI
Bir karıştırma kabına tavuklar konur.
Patates,havuç ve soğanlar büyükçe doğranıp eklenir.
Salça,sarımsak,yağ,baharatlar ve su eklenerek hepsi karıştırılır.
Fırın poşeti çok az unlanarak malzemeler içine konulur.
Fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 1,5-2 saat pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder