8 Ocak 2014 Çarşamba

PİZZA










MALZEMELER 1
su bardağı +1 parmak un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
¼ su bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
1 tutam tozşeker
1 tutam tuz
1 kibrit kutusu yaş maya

MALZEMELER 2
3 bardak un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan yağ

MALZEMELER 3
1 fincan zeytinyağı
Yarım paket yaş maya
Tuz
Ilık su
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı  kekik
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincan su
10 adet siyah zeytin
10 adet yeşil zeytin
1 adet içi alınmış domates
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
15-20 dilim sucuk
200 gr kadar kaşar peyniri

















                    
YAPILIŞI
Hamurlardan herhangi birini tercih ederek hazırlıyoruz.
Unun ortasını açıp maya şeker tuz ve ılık suyla  karıştırıp döküyoruz
Yağ ve varsa diğer malzemeleri de katıp,gerekli un ve su kıvamını vereip hamur yoğuruyoruz
Ve mayalanmaya bırakıp istenilen kıvamda kabarınca hamurumuzu alıp hafif yağladığımız kalıba yerleştiriyoruz.
Salça,sarımsak,yağ,su ve baharatlarla hazırladığımız koyu kıvamlı sosu hamura sürüyoruz.
Rendelenmiş peyniri serpiyoruz.
Üzerine çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri,küçük doğranmış domates,biberleri ve sucukları döşüyoruz.
180 derecede 10-15 dk pişiriyoruz.
Üzerine istenirse bunlar biraz piştikten sonra bir kat daha peynir serpilebilir.






                         
  






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder