Eşimin ailesi Urla’nın şirin bir köyünde(Kadıovacık) yetişmişler ve çıntar onlar için vazgeçilmez bir tat….
İlk olarak onlarla tanıdığım ama pişirirken daima biraz
ürktüğüm bu tat gerçekten ete eşdeğer bir lezzette….
Ben bugün beyaz olanlarından pişirdim ama tercih etmem
gerekirse kımızı olanı tercih ederimJ
MANTAR KIZARTMA
MALZEMELER
Yarım kilo mantar(beyaz ya da kırmızı olanlar tercih
edilebilir)
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kızartmak için riveria zeytinyağı
YAPILIŞI
Mantarlar asla suyun içinde bekletilmeden şöyle bir suyun
altından geçirilip hızlıca kurulanır.( Cesareti olanlar yıkamadan peçeteyle
temizleyip pişirmeli.)
Daha sonra mantarlar biraz küçültülür.
Ardından un,tuz,karabiber karışımına her yerini batırılır ve
fazla unu silkelenir.
Ve zeytinyağında önlü arkalı kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder