18 Ocak 2014 Cumartesi

MANTAR KIZARTMASI




















Eşimin ailesi Urla’nın şirin bir köyünde(Kadıovacık) yetişmişler ve çıntar onlar için vazgeçilmez bir tat….
İlk olarak onlarla tanıdığım ama pişirirken daima biraz ürktüğüm bu tat gerçekten ete eşdeğer bir lezzette….
Ben bugün beyaz olanlarından pişirdim ama tercih etmem gerekirse kımızı olanı tercih ederimJ


MANTAR KIZARTMA
MALZEMELER
Yarım kilo mantar(beyaz ya da kırmızı olanlar tercih edilebilir)
1 su bardağı un
Tuz
Karabiber
Kızartmak için riveria zeytinyağı
YAPILIŞI
Mantarlar asla suyun içinde bekletilmeden şöyle bir suyun altından geçirilip hızlıca kurulanır.( Cesareti olanlar yıkamadan peçeteyle temizleyip pişirmeli.)
Daha sonra mantarlar biraz küçültülür.
Ardından un,tuz,karabiber karışımına her yerini batırılır ve fazla unu silkelenir.
Ve zeytinyağında önlü arkalı kızartılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder