11 Ocak 2014 Cumartesi

DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI




MALZEMELER
1 çay bardağı tel şehriye
1çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı domates rendesi
5 su bardağı su ya da et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye yağlar koyulur,un ve şehriye aynı anda eklenerek kavrulur.
Renk değişmeye başlayınca salça ve toz biber ilave edilerek kısa bir süre daha kavrulur.
Daha sonra domatesler  eklenerek şöyle bir döndürülür.
Ardından  su ve tuz ilave edilerek pişene kadar kaynatılır.
NOT:Eğer çorbanızı sabah yapacaksanız ve akşama kadar bekleyecekse şehriyeler çok kabarmadan altını kapatın.Çünkü gün boyu ısıyla zaten şişeceklerdir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder