MALZEMELER
1 çay bardağı tel şehriye
1çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı domates rendesi
5 su bardağı su ya da et suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye yağlar koyulur,un ve şehriye aynı anda eklenerek
kavrulur.
Renk değişmeye başlayınca salça ve toz biber ilave edilerek
kısa bir süre daha kavrulur.
Daha sonra domatesler
eklenerek şöyle bir döndürülür.
Ardından su ve tuz
ilave edilerek pişene kadar kaynatılır.
NOT:Eğer çorbanızı sabah yapacaksanız ve akşama kadar
bekleyecekse şehriyeler çok kabarmadan altını kapatın.Çünkü gün boyu ısıyla
zaten şişeceklerdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder