14 Ocak 2014 Salı

ANTEP FISTIKLI ŞURUPLU KURABİYE






Antep fıstığının girip de güzel olmadığı bir tarif var mıdır acaba merak ediyorum.....
Görüntüsü kendini ele veriyor zaten..........
Fıstıktan dolayı biraz maliyetli ama tadıyla buna değer bir lezzet...
Yapılışı da çok kolay.........
































ANTEP FISTIKLI  KURABİYE
YAPILIŞI
Kurabiye
Kurabiye için yumurta,şeker çırpılır.
Sıvıyağ,Antep fıstığı,kabartma tozu ve un katılarak hamur yapılır.
Hamur hafif yapışan bir kıvamda olur.
Şerbet
Şeker ve suyla ısıtılıp kaynatılmayan bir  şerbet yapılır.

Kurabiyeler ceviz şekli verilerek 160-170 derecede kızarmadan pişirilir.
Çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder