24 Ocak 2014 Cuma

YOĞURT










MALZEMELER
1 litre süt
40 ml doğal yoğurt











YAPILIŞI
Mandıradan alınan süt kaynatılır(.Eğer günlük süt alınmışsa kaynatılmadan sadece ısıtılır)
40-45 dereceye kadar ılıması beklenir.(Yani parmağımızı süte soktuğumuzda yanmayacak ısıya getirilir.)
Mayalayacağımız  yere örtü,battaniye gibi sıcak tutacak bir şeyler serilir.
Üzerine sütleri mayalayacağımız cam kavanoz ya da saklama kaplarına koyulur ve sütle doldurulur.
Sütün istediğimiz ısıya gelmesi beklenir.
İsteten ısıya ulaşılınca ,40 ml kadar sütle ılıtarak koyu ayran kıvamına getirdiğimiz doğal yoğurt kaşıkla yavaş yavaş sütün içine eklenir.
Üzeri örtülerle kapatılır.                                       
Kıpırdatmadan 3-4 saat  mayalanması için bırakılır.

Daha sonra buzdolabına alınıp soğutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder