MALZEMELER
40 ml doğal yoğurt
YAPILIŞI
Mandıradan alınan süt kaynatılır(.Eğer günlük süt alınmışsa
kaynatılmadan sadece ısıtılır)
40-45 dereceye kadar ılıması beklenir.(Yani parmağımızı süte
soktuğumuzda yanmayacak ısıya getirilir.)
Mayalayacağımız yere
örtü,battaniye gibi sıcak tutacak bir şeyler serilir.
Üzerine sütleri mayalayacağımız cam kavanoz ya da saklama
kaplarına koyulur ve sütle doldurulur.
Sütün istediğimiz ısıya gelmesi beklenir.
İsteten ısıya ulaşılınca ,40 ml kadar sütle ılıtarak koyu
ayran kıvamına getirdiğimiz doğal yoğurt kaşıkla yavaş yavaş sütün içine
eklenir.
Üzeri örtülerle kapatılır.
Kıpırdatmadan 3-4 saat
mayalanması için bırakılır.
Daha sonra buzdolabına alınıp soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder