Yılın her mevsimi kolayca ulaşılan somon rengiyle her zaman beni cezbetmiştir.
Özellikle yanında patatesle müthiş oluyor.
Fırında az yağ ileya da ocakta da pişirilebilir.Oldukça yağlı ama besin değeri açısından çok değerli bir balıkJ
SOMON
MALZEMELER
2dilim somon balığı
1yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Patates için
4adet küçük patates
2yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
tuz
YAPILIŞI
Somon balıkları yağ ve baharatlarla karıştırılarak fırında yağlı
kağıt üzerinde önlü arkalı iyice pişirilir.
Aynı tepsinin bir diğer ucunda ya da isteğe göre ayrı bir kapta
temizlenen ufak patatesler de yağ ve baharatla harmanlanarak kızarana kadar
pişirilir.
İsteğe göre yeşillik veya salatayla servis edilir.
harika görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim
YanıtlaSil