16 Mart 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Herkese iyi pazarlar...
Bugün sizlerle çok sevdiğim zeytinyağlı kereviz tarifini paylaşmak istiyorum...
Kerevizin yeşil yerlerinin kullanılmaması ve portakal suyunun eklenmesi tarifi güzel kokulu ve daha lezzetli yapıyor:)
Üzerimde ağır bir kış kırgınlığının olduğu bugün herkese sağlık diliyorum......




















MALZEMELER
Yarım kilo kadar kerevizin beyaz kısmı
2 adet havuç
1 adet soğan
Yarım limon suyu
1 portakal suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kesme şeker
1 fincan su
Tuz

YAPILIŞI
Soğanlar tencereye yemeklik doğranarak eklenir.
Kerevizler  küçük küçük doğranarak  limonlu suda bekletilir ve soğanların üzerine ilave edilir.
Havuçlar da küçültülerek kerevizlerin üzerine eklenir.
Şeker,portakal suyu,yağ ve tuzu da katılarak kavurmadan çiğden kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.



2 yorum:

  1. Ben de portakal suyunu kereviz ve pırasaya çok yakıştırıyorum, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Evet,ayrı bir lezzet veriyor zeytinyağlılara,teşekkürler.

    YanıtlaSil