26 Mart 2014 Çarşamba

FIRINDA BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR




Bugün sizlerle fırında karnabahar yemeği tarifi paylaşmak istiyorum.
Kışın son günlerinde denemenizi tavsiye edebileceğim bir lezzet.
Karnabahar sevmeyenleri biri aşka getiren bu tarifle sizleri başbaşa bırakıyorum.

























MALZEMELER
Bir orta boy karnabahar
250 gr  dana kıyma
2 adet küçük soğan
1 yemek kaşığı salça(domates,biber karışık)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım fincan su
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

BEŞAMEL SOS   
 3 bardak süt
 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için;bir kase rendelenmiş kaşar peyniri






























YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynar suda iyice yumuşamadan haşlanır.
Daha sonra ayrı bir tencerede kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Ardından yağ ve soğanlar da eklenerek kavurmaya devam edilir.
Salçası ve baharatları da eklenerek suyu da ilave edilir.
Karnabaharlar ve suyunu çeken kıyma karıştırılarak fırın kabına yerleştirilir.
Beşamel sos için 2 yemek kaşığı un yağda kavrulur ve kokusu çıkınca süt eklenerek çırpma teliyle pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
Son aşamada tuz ve biber de eklenir.
Hazır olan beşamel sos kıymalı karnabahar karışımının üstüne dökülür.
En son aşamada rendelenmiş kaşar da eklenerek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder