Malzemeler
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım bardak süt
Yarım bardak yağ
Aldığı kadar un(Markaya göre değişmekle birlikte ortalama 1 kilodan 1 bardak az)
Yarım kilo kadar peynir(Ben lor,kaşar ve tulum peynirini karıştırdım,isteyenlere maydanoz ve acı ekledim,yemeyenlere sadece peynir koydum)
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için tereyağ
Not:Ben unun yarısını tam buğday unu kullandım,siz de deneyebilirsiniz.
Ve eğer istenirse ölçüler yarıma indirilerek azaltılabilir,oldukça büyük bir hamur oluyor çünkü.
Yapılışı
Bir kabın içine un koyulur ve ortası açılır.
Ilık suda maya,şeker,tuz eritilerek havuzun ortasına eklenir.
Süt ve yağ eklenerek hamur yoğrulur.
Üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır.
En az yarım saat sonra yaptığımız hamurdan istediğimiz sayı kadar bezeler alınır merdane ve un yardımıyla inceltilerek açılır.
İçine istediğimiz malzemeden koyulup ağzı birleştirilir.
Teflon tavada önlü arkalı pişirilir.
Üzerine tereyağ sürülerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder