MALZEMELER
Hamuru
125 gr tereyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
Yarım çay bardağı buzlu su
Un
Kreması
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üst Harcı
Yarım kilo balkabağı
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 avuç ceviz
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil
1 dövülmüş karanfil
YAPILIŞI
Yoğurma kabına soğuk tereyağ küp küp doğranır.
Ardından tüm malzemeler katılarak ,un da kıvama göre eklenir.
Dağılan bir kıvam hamuru olması istenir.
Hamur kıvamı elde edince hamur dolapta streç film içinde 1 saat dinlendirilir.
Bu arada balkabağı doğrayıcıdan geçirilip 1 su bardağı şeker ve su ile pişirilir.
Pişince içine baharatları eklenir ve soğutulur.
Krema için un,nişasta,şeker,yumurta,süt karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Söndürülüp vanilya ve yağ eklenerek mikserle 1 0 dk kadar çırpılır.
Tart hamurunun üç de biri yağlanış kalıpta 170 derecede15 dk üzerine ağırlık konarak kabarmadan pişirilir.
Diğer kısmı buzluğa konur ve en son üste rendelemek için sertleşmesi beklenir.
Tart hafif kızarınca fırından alınır ve soğuyunca üzerine koyu kıvamlı kreması dökülür.
Onun üzerine balkabaklı karışım ve ceviz dökülür.
En üzerine buzluktaki hamur parçası rendelenir ve bir 10 dk daha fırında kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder